Home

Nieuws

Ctgb verleent middeltoelatingen en -uitbreidingen

Het Ctgb heeft op 24 april 2014 een aantal toelatingen en uitbreidingen verleend.

Toelatingen

 • Luna Sensation van Bayer CropScience heeft een toelating gekregen in de onbedekte teelt van aardbei en de bedekte en onbedekte teelt van sla. Luna Sensation bevat de werkzame stoffen fluopyram en trifloxystrobine. 
 • Centurion Plus - op basis van de werkzame stof clethodim als onkruidbestrijdingsmiddel, onder andere in de teelt van boon met peul (onbedekte teelt), erwt met peul (onbedekte teelt), sluitkoolachtigen, wortelen, zaaiuien, eerste- en tweedejaarsplantuien. sjalotten, knoflook;
 • Clinic Ace - op basis van de werkzame stof glyfosaat. De herbicide is toegelaten via de procedure van de wederzijdse erkenning.

Uitbreidingen

 • Decis EC - op basis van de werkzame stof deltamethrin. De uitbreiding betreft de toepassing als insectenbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van radijs. Het betreft een middel voor professioneel gebruik. Dit besluit is tot stand gekomen via de verkorte procedure voor kleine toepassingen;
 • Lentagran WP - op basis van de werkzame stof pyridaat. De uitbreiding betreft de toepassing als onkruidbestrijdingsmiddel in de onbedekte teelt van schorseneer. Het betreft een middel voor professioneel gebruik. Dit besluit is tot stand gekomen via de verkorte procedure voor kleine toepassingen;
 • Kerb Flo - op basis van de werkzame stof propyzamide. De uitbreiding betreft de toepassing als onkruidbestrijdingsmiddelen in de witlof, cichorei, pitvruchten (met uitzondering van appel en peer), steenvruchten (onbedekte teelt), bessen (onbedekte teelt), druif (onbedekte teelt), braam- en framboosachtigen (onbedekte teelt), schorseneer, rabarber (onbedekte teelt) en valeriaan. Dit besluit is tot stand gekomen via de verkorte procedure voor kleine toepassingen;
 • Prosaro - op basis van de werkzame stoffen tebuconazool en prothioconazool. De uitbreiding betreft de toepassing als schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van peulvruchten. Dit besluit is tot stand gekomen via de verkorte procedure voor kleine toepassingen;
 • Movento - op basis van de werkzame stof spirotetramat. De uitbreiding betreft de toepassing in de teelt van witlof (wortelteelt);
 • Vydate 10G - op basis van de werkzame stof oxamyl. De uitbreiding betreft onder andere de toepassing als nematodenbestrijdingsmiddel / insectenbestrijdingsmiddel door middel van een grondbehandeling voor witlof (wortelteelt), cichorei, zaaiui, eerstejaars plantui en de onbedekte opkweek van prei. Dit besluit is tot stand gekomen via de verkorte procedure voor kleine toepassingen.

Herregistratie

 • Finale SL 14 - op basis van de werkzame stof glufosinaat. Toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel en alleen pleksgewijs of middels een rijen- of strokenbehandeling in onder andere pitvruchten, kers, pruim, aardbei, bessen, druif, braam, framboos, bladgroenten, peulgroenten, koolgewassen m.u.v. bloemkoolachtigen, bloemkoolachtigen, wortel- en knolgewassen, uien, sjalotten, knoflook, asperge, bleekselderij, knolvenkel, prei, bloembol- en bloemknolgewassen;
 • Basta 200 - op basis van de werkzame stof glufosinaat-ammonium Toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel alleen pleksgewijs of middels een rijen- of strokenbehandeling in de teelten van onder andere: pitvruchten, kers, pruim, aardbei, bessen, druif, braam, framboos, bladgroenten, peulgroenten, koolgewassen (m.u.v. bloemkoolachtigen), bloemkoolachtigen, wortel- en knolgewassen, uien, sjalotten, knoflook, asperge, bleekselderij, knolvenkel, en prei;
 • TEPPEKI - op basis van de werkzame stof flonicamide. Toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in onder andere pitvruchten, veredelingsteelt en basis zaadproductie van akkerbouw- en groentegewassen (bedekte teelt) en vruchtbomen en struiken van pitvruchten.

Of registreer je om te kunnen reageren.