Home

Nieuws

Dijksma blij met verwachte exportgroei

Staatssecretaris Dijksma is positief over de exportgroeiverwachtingen van de landbouw- en visserijsector, die worden gesignaleerd door kredietverzekeraar Atradius en exportvereniging Fenedex.

In Trends in Export 2014 staat dat exporteurs in de land- en tuinbouw verwachten een exportgroei van 7 procent te realiseren.

Dijksma constateert dat de landbouwsector in de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld in het herstel van de economie en het herstel van het vertrouwen van ondernemers. "Het doet me deugd dat ook voor dit jaar weer een flinke exportgroei voor agrarische producten wordt voorzien, dus complimenten voor de sector. Ook ik zal me dit jaar met de verschillende handelsmissies weer richten op het openen van nieuwe markten voor onze bedrijven."

Of registreer je om te kunnen reageren.