Home

Nieuws 1 reactie

Dijksma: GMO groente en fruit voldoet niet

De huidige Europese regeling voor de groente- en fruitsector (GMO) voldoet niet.

De regeling is te onduidelijk en onvoldoende toegesneden op de marktsituatie in Noord-Europa. Dat standpunt verdedigt staatssecretaris van Landbouw Sharon Dijksma tijdens de bijeenkomst van landbouwministers (Landbouwraad) volgende week. Die tekortkomingen hebben geleid tot problemen bij opeenvolgende audits in Nederland, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

De GMO-regeling voor de groenten- en fruitsector moet beter aansluiten bij de Noord-Europese markt voor wat betreft innovatie, internationale samenwerking en marketing van producten, vindt Nederland.

De consumptie van groenten en fruit daalt en door toenemende concurrentie in de sector onderzoekt de Europese Commissie de huidige regeling. De uitkomsten van de discussies met de lidstaten neemt de Europese Commissie mee in nieuwe wetgevingsvoorstellen voor de herziening van deze regeling die zij later dit jaar tijdens het Griekse of eventueel Italiaanse voorzitterschap zal presenteren.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.