Home

Nieuws

Bionext zoekt stoerste bioboerin

Vorig jaar was akkerbouwer Thijs Geerse uit Zeewolde de Lekkerste Bioboer. Dit jaar zet Bionext in aanloop naar de open dagen eind juni de zoektocht naar De Stoerste Bioboerin in.

Onder het motto Lekker naar de Boer stellen op 21 en 22 juni biologische boeren en tuinders hun erf open voor publiek. Een van de ondernemers gaat die dag in als de Stoerste Bioboerin 2014. En dat kan ook een tuinderes zijn. Onder de negen genomineerden zijn namelijk ook een druivenkweekster en twee fruitkweeksters.

Hilde Jansen drijft samen met haar man Arnold druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt. 100 procent biologisch telen zij in Den Hoorn de Westlandse tafeldruif. Dit product is sinds enige jaren een door de Europese Unie beschermd streekproduct.

Elze-Lia Visser uit Ingen is geheel tegen het crisisdenken in pas twee jaar geleden van start gegaan met haar eigen biologisch fruitbedrijf. Zonder ouderlijk bedrijf om over te nemen is ze dit bedrijf 'vanuit het niets' gestart.

Joset Vermeer runt samen met haar man Mark Vonk zachtfruitbedrijf De Sprankenhof in Udenhout. Ze vindt zichzelf helemaal niet zo stoer. Volgens haar zijn de consument die het er op wagen hun eetgewoontes om te gooien pas echts toer.

Stemmen op een van de negen stoere boerinnen kan via de website van Bionext.

Of registreer je om te kunnen reageren.