Home

Nieuws laatste update:24 mrt 2014

Vastgoedbedrijf daagt Rabobank voor rechter

Een Nederlandse vastgoedonderneming daagt Rabobank voor de rechter in verband met de manipulatie van de Euriborrente. Het bedrijf kocht rentederivaten van de bank, wil er vanaf en eist terugbetaling van te veel betaalde rente. Dat bevestigde de Amsterdamse advocaat Carel Abeln vrijdag na berichtgeving over de zaak door zakenwebsite Follow the Money.

De raadsman behartigt de belangen van het bedrijf, waarvan hij de naam nog niet wil prijsgeven.

Rentederivaten zijn financiële producten waarmee personen en organisaties zich kunnen indekken tegen onverwachte stijgingen of dalingen van de rente op bijvoorbeeld leningen. De rentederivaten waar het hier om gaat, zijn gekoppeld aan de Euribortarieven. Het vastgoedbedrijf zegt te zijn benadeeld door de manipulatie met de Libor- en Euribortarieven, waarbij destijds onder anderen medewerkers van Rabobank betrokken waren.

"Wie een auto koopt waarbij gerommeld is met de kilometerteller, kan de verkoop ook terugdraaien en zijn geld terugkrijgen", zegt Abeln in een toelichting. Volgens zijn berekeningen moet Rabobank 750.000 euro terugbetalen aan zijn klant als de bank de zaak verliest. De advocaat verwacht dat Rabobank meer van dit soort zaken tegemoet kan zien.

Rabobank bevestigde vrijdag dat de dagvaarding is binnengekomen, maar wil verder niet inhoudelijk reageren. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.