Home

Nieuws

Tuinders geven Dijksma een 5,3

Nederlandse tuinders geven Sharon Dijksma, staatssecretaris van Landbouw, een gemiddeld rapportcijfer van 5,3.

Dat is vlak onder het gemiddelde van alle primaire agrarische sectoren. Dat blijkt uit het 'Verkiezingsonderzoek land- en tuinbouw' dat agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect in februari en maart van dit jaar heeft uitgevoerd onder ruim 700 agrarische ondernemers.

Dijksma heeft zich tot dusver geprofileerd in de tuinbouw met een tuinbouwvisie, maar daarvan zijn de resultaten nog niet zichtbaar. Wel zichtbaar zijn de terugvorderingsacties voor GMO door het ministerie. Telersverenigingen moesten GMO terugbetalen. Dijksma zei daarover niet anders te kunnen en slechts de regels te volgen. Verder zal Dijksma afspraken maken met de glastuinbouw over een verdere energiebesparing.

Of registreer je om te kunnen reageren.