Home

Nieuws

Total Produce versterkt positie in EU

De Ierse multinational Total Produce heeft zijn positie in Europa in 2013 versterkt. De totale omzet brak door de grens van 3 miljard euro.

De partij met vestigingen in Nederland (waaronder Frankort & Koning en Haluco) zag de omzet in de eurozone stijgen van 1,32 naar 1,49 miljard euro. De winst voor belasting groeide van 21 naar 23 miljoen euro. Die groei komt vooral de overnames en verbetering van het handelsklimaat in verschillende landen op het vaste land, laat het concern weten. De overname van het Nederlandse fruitbedrijf ASF werd in 2013 afgerond.

In Noord-Europa wist Total Produce nieuwe klanten te winnen, nieuwe producten op de markt te zetten met hogere gemiddelde prijzen. Daar groeide de omzet van 800 naar 900 miljoen euro. Dat leidt tot extra omzet van onderdelen uit de eurozone, waaronder Nederland. De omzet in Noord-Europa is kleiner dan de eurozone; Toch boekte Total Produce wel een hogere winst (23,4 miljoen euro) in Noord-Europa dan in de eurozone (waartoe Nederland behoort).

De voorlopige groepsresultaten van Total Produce duiden op een beter handelsklimaat in alle geografische regio's in 2013. De totale omzet van de groep (zonder joint ventures) kwam uit op 3,06 miljard euro tegen 2,70 miljard in 2012. Het aandeel van Total Produce op de Irish Stock Exchanges stond dinsdag rond het middaguur ruim 4 procent hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.