Home

Nieuws

SP wint in Horst

De SP is bij de gemeenteraadsverkiezingen de grote winnaar in tuinbouwgemeente Horst aan de Maas. De partij haalde gisteren een kwart van de stemmen, tegen 19% 4 jaar geleden.

Hoe het in zetels gaat uitpakken, daarvan heeft de gemeente nog geen voorlopige berekening gemaakt. Maar de SP zal vermoedelijk van 5 naar 7 zetels gaan. Grootste partij in Horst blijft het CDA, maar de christen-democraten zakten van bijna 41 naar 34% van de stemmen. Lokale partij Essentie leverde een procentje in (van 22 naar 21% van de stemmen). D66 won ruim een procent van 7 naar 8,3% van de stemmen en de PvdA bleef zo goed als gelijk (van 11,2 naar 11,4% van de stemmen).

Horst is met meer dan 400 tuinbouwbedrijven een van de belangrijkste tuinbouwgemeenten van Nederland. Sinds de fusie in 2009 is Horst aan de Maas, waartoe ook onder meer de dorpen Sevenum, Grubbenvorst en Swolgen behoren, bestuurd door een coalitie van CDA, Essentie en PvdA.

Of registreer je om te kunnen reageren.