Home

Nieuws

Rechtszaak om overlast groenteteelt door burgers

Een project met stadstuinbouw leidt in Den Bosch tot een rechtszaak.

Een aantal omwonenden van de aan te leggen moestuinen op het landgoed "De Haverleij" tegenover het Slot Haverleij heeft de rechter in kort geding gevraagd de aanleg stil te leggen. De rechter oordeelt echter dat de gemeente Den Bosch niet nu hoeft op te treden tegen de aanleg van de moestuin, omdat deze past in het bestemmingsplan.

Het initiatief voor de stadsteelt kwam van een groep omwonenden. Een andere groep omwonenden vreest echter bederf van uitzicht en overlast door lawaai van kinderen. Het complex krijgt namelijk ook een educatieve functie.

Veel grote steden en gemeenten hebben plannen met stadstuinbouw. In Hoogkerk (Groningen) wordt op een voormalig sportveld een lokale groentekwekerij gerealiseerd. Via crowd funding is een tunnelkas gefinancierd. Het is volgens de gemeente Groningen één van de vijftig boomgaardjes en tuinen die in de stad zijn aangelegd rond het programma De Eetbare Stad.

Of registreer je om te kunnen reageren.