Home

Nieuws

Rechter: huisvesting personeel bij teeltbedrijf mag

Een teler uit Veghel mag voor zestig arbeidsmigranten huisvesting realiseren op zijn bedrijf in het buitengebied.

De Raad van State oordeelt dat in hoger beroep. Daarmee haalt hij een eerdere uitspraak van de rechtbank onderuit. De rechter oordeelt dat de gemeente Veghel de vergunning mocht verstrekken aan het teeltbedrijf voor champignons Champas op basis van de omgevingsvergunning. De gemeente heeft daarin zelf een zekere vrijheid.

Tegen de vergunning was beroep aangetekend omdat het tot extra verkeersbewegingen zou leiden. Ook is het onderbrengen van zestig arbeidsmigranten niet gepast in het buitengebied, maar de Raad van State oordeelt dat het niet aannemelijk is dat de gemeente op andere plaatsen ook huisvesting gaat toestaan.

Champas bracht ter zitting in dat geen sprake is van woningbouw in het buitengebied, maar in een collectieve woonvoorziening met gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes.

Of registreer je om te kunnen reageren.