Home

Nieuws

'Overname The Greenerylocatie voor snellere groei'

Kraaijeveld Groente en Fruit mikt met de overname van de locatie Maasland van The Greenery op snellere groei.

Kraaijeveld heeft nieuwbouwplannen in Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk afgeblazen, nu een verhuizing naar Maasland sneller te realiseren is dan nieuwbouw. "Het is voor ons een praktische afweging geweest en een kostenplaatje", laat Kraaijeveld weten.

Het bedrijf telt nu 65 medewerkers op twee locaties in Barendrecht en Ridderkerk en kampt met ruimtegebrek door omzetgroei over de laatste jaren. Kraaijeveld is een afnemer van groente en fruit van The Greenery, maar koopt ook lokaal bij en heeft een zestal telers exclusief aan zich verbonden.

Voor The Greenery is de verkoop een belangrijke stap in de ordening van de onroerend goed portefeuille.  De vestiging Maasland staat al enkele jaren leeg en te huur voor 1,8 miljoen euro per jaar, blijkens de advertentie bij de makelaar. Over de verkoopprijs doen Kraaijeveld en The Greenery geen uitspraken. Wel  stelt The Greenery dat de uitkomst voor beide partijen bevredigend is. "Het is duidelijk dat leegstand geld kost en de onroerend goedmarkt was lange tijd slecht, maar van deskundigen begrijpen we dat er een licht herstel is." The Greenery heeft door de reorganisatie in Breda meer bedrijfsruimte te koop of te huur. "Als daarvoor ook snel een koper komt, zou dat fijn zijn." Voor Maasland zou ook wel steeds interesse zijn geweest, stelt de woordvoerder. Beide partijen zijn een half jaar in onderhandeling geweest.

Het pand in Maasland heeft 20.000 vierkante meter loodsoppervlakte, 2.500 vierkante meter kantoorruimte en een buitenterrein van 61.000 vierkante meter. Het voorlopige koopcontract is getekend. Kraaijeveld verwacht eerst te verbouwen. Zo zal de indeling van het pand wat veranderen en het kantoor wordt gemoderniseerd. "Dat is niet persé vanwege BRC-eisen, maar om het aan de eisen van de tijd te laten voldoen."

Of registreer je om te kunnen reageren.