Home

Nieuws

LTO: discussie over controle voedselketen

LTO Nederland wil graag een discussie samen met de overheid en het bedrijfsleven over een 'cultuurverandering in de hele voedselketen'.

Dat meldt voorzitter Albert Jan Maat van de Land- en Tuinbouworganisatie in een reactie op de uitlatingen van Harry Paul, inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Volgens Maat kan deze discussie niet los worden gevoerd van het functioneren van de NVWA en het huidige mededingingsbeleid. 'Nog steeds is in de hele voedselketen de allerlaagste prijs dominant', zegt Maat. 'Daar moeten we vanaf. Voedselveiligheid is zeker zo belangrijk als bijvoorbeeld de veiligheid op straat. Dat is een algemeen belang en dat betalen we met z'n allen.

Paul liet in het Financieele Dagblad optekenen dat hij zorgen heeft over het toenemend aantal voedselveiligheidsschandalen. De meeste aandacht vraagt de vleesketen, waar recent met paardenvlees en ontlasting op vlees, veel onrust ontstond.

Of registreer je om te kunnen reageren.