Home

Nieuws

Faillissement aangevraagd Duitse discounter

De Duitse discountketen Lemmi in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn Westfalen heeft faillissement aangevraagd.

De keten bestaat uit 24 winkels tussen Dortmund en Duisburg, maar had als strategie om nog goedkoper dan Aldi en Lidl te verkopen. Juist in 2013 had de keten ook groente en fruit toegevoegd aan het assortiment om de focus nog meer op voeding te leggen en daardwerkelijk een nog scherper alternatief voor de Duitse prijsvechters te zijn. Het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung beschreef in augustus 2013 de ontwikkeling van Lemmi van restpartijenverkoper naar een serieuze winkelketen.  Er was wel een duidelijk onderscheid met de concurrentie. Lemmi kocht restpartijen in die vlak voor de houdbaarheidsdatum met korting verkocht werden.  Wat de oorzaak is van de problemen, wordt niet duidelijk. Duitse media melden wel dat de aangestelde bewindvoerder een doorstart niet onmogelijk acht, mogelijk met hulp van investeerders.

Of registreer je om te kunnen reageren.