Home

Nieuws

Burgers betalen voor bloemranden

De NAJK verbindt haar naam aan het door Syngenta gestarte initiatief 'Burgers voor Bijen'. Via een crowdfundingsplatform kunnen burgers meebetalen aan bloeiende akkerranden.

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt vindt het initiatief 'Burgers voor Bijen' met name de moeite waard omdat het direct de teler ten goede komt. "Een probleem voor veel boeren is dat bloemenranden ten koste gaan van productie en dus inkomen. Met het project 'Burgers voor Bijen' wordt een sponsorbedrag van 1 euro per vierkante meter  gevraagd, dit bedrag wordt volledig toegekend aan de teler.

Daarnaast wordt het zaad voor de bloeiende akkerrand gesponsord door Syngenta. Hiermee kan de teler zijn gemaakte kosten voor de bloeiende akkerrand dekken. Op woensdag 19 maart gaat 'Burgers voor Bijen' van start. Telers die ook voor zo'n vergoeding door bijen- en bloemenminnende in aanmerking willen komen, kunnen een bedrijfsprofiel krijgen op www.burgersvoorbijen.nl. Ze kunnen daarvoor nu al contact opnemen met Syngenta.

Of registreer je om te kunnen reageren.