Home

Nieuws

Van Ardenne: 'Gezondheid als nieuw profiel voor tuinbouw'

De Nederlandse tuinbouw moet toe naar een nieuw profiel waarin gezondheid en inhoudsstoffen centraal staan. Dat zegt PT-voorzitter Agnes van Ardenne.

Van Ardenne sprak vandaag op het symposium 'Economie in een veranderend bestuurlijk landschap' in 's-Gravenzande. Tussen Den Haag, stad van Internationaal Recht en Rotterdam met een wereldhaven, welk profiel heeft dan het Westland? Dat zou meer moeten zijn dan alleen maar kassen en tomaten", vindt de voorzitter van het Productschap Tuinbouw. "Binnen tien jaar zoude tuinbouw het geld vooral moeten verdienen met de export van niet alleen maar tomaten, maar van inhoudsstoffen als basis voor de gezondheid van stedelingen."

Herstructureren van tuinbouwgebied Westland moet daarom ook niet alleen maar gaan over nieuwe kassen. "Daar moet ook ruimte komen voor andere bedrijven." De Westlandse tuindersdochter doelt daarbij niet alleen op bedrijven uit toelevering,  logistiek en handel, maar ook op bedrijven uit chemie en farmacie. "Niet op dezelfde manier als in het verleden, maar met het oog op de nieuwe wereld. De Greenport Horti Campus zou wat mij betreft beter Greenport Health Campus genoemd moeten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.