Home

Nieuws

Recall 'open grond' tomaten om salmonella

De Amerikaanse tomatenproducent Big Red Tomato Packers heeft een kleine 800 dozen tomaten terug geroepen, vanwege de mogelijke besmetting met salmonella.

De producent teelt tomaten in de open grond in Florida en uit een steekproef bleek de besmetting. De producent besloot zelf tot de terugroepactie. Voor zover bekend zijn geen zieken gemeld in de staten Florida, Noord Carolina, Michigan, Minnesota, Pennsylvania en Tennessee.

Een deel van de tomatenproductie voor de versmarkt vindt plaats in de open lucht op plastic weliswaar en met druppelbevloeing. De teelt in kassen is wel in opkomst in de Verenigde Staten.

Er is steeds meer aandacht voor mogelijke risico's van virussen en bacteriën in de groenteteelt. In de Verenigde Staten is uit onderzoek gebleken dat 46 procent van de voedselvergiftigingen door consumptie van groente en fruit komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.