Home

Nieuws

Klachten over uitvoering reorganisatie Greenery

CNV Dienstenbond krijgt veel klachten binnen over de uitvoering van de reorganisatie bij The Greenery. Dat zegt Peter Bloemendaal van de christelijke vakbond.

Medewerkers van The Greenery klagen met name over het opnieuw moeten solliciteren op nieuwe functies die erg veel lijken op hun oude functies die in de reorganisatie komen te vervallen. Bloemendaal: "Er zijn tweehonderd mensen boventallig verklaard, maar tevens zijn er 143 nieuwe vacatures. De gang van zaken tijdens de sollicitaties is volgens CNV-leden die er rechtstreeks mee te maken hebben niet helemaal zoals het hoort."

Medewerkers zou bijvoorbeeld worden gevraagd naar hun gezondheidstoestand. Ook zouden ze moeten tekenen voor een akkoord met het sollicitatiegesprek. Ook het feit dat voor alle boventalligen op voorhand al een ontslagvergunning is aangevraagd, terwijl velen nog in dienst zijn én in een sollicitatieprocedure verwikkeld zijn wekt bevreemding. "Wij willen over dat soort zaken graag in gesprek met The Greenery, maar een afspraak voor een gesprek is er nog niet."

Flora Holland

Bloemendaal is momenteel ook druk in de weer met de staking op bloemenveiling Flora Holland. Daar is een verschil van mening over een nieuw sociaal plan, in aanloop naar eveneens een reorganisatie. Parallellen kunnen verder niet worden getrokken. In het geval van de reorganisatie van The Greenery hebben directie en vakbonden al in november wél overeenstemming bereikt over een nieuw, versoberd sociaal plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.