Home

Nieuws

Greenery krijgt toch Fair Produce keurmerk

De stichting Fair Produce heeft The Greenery het arbeidskeurmerk Fair Produce terug gegeven.

Woensdag werd deze nog ingetrokken omdat de afzetorganisatie en dochter Hoogsteder niet aan de eis van het keurmerk voldeden dat 100 procent van de Nederlandse paddenstoelen wordt ingekocht en verhandeld bij telers of handelsbedrijven die door Fair Produce zijn gecertificeerd. Volgens The Greenery is dat besluit gebaseerd op een misverstand.

Omdat Fair Produce bij buitenlandse klanten nog geen voorwaarde voor levering is, had The Greenery aan het bestuur van Fair Produce een vrijstelling gevraagd voor levering van niet gecertifieerde paddenstoelen aan deze klanten. Dit met de intentie om de tussenliggende periode te gebruiken om de leveranciers in deze keten aan te laten sluiten bij Fair Produce. The Greenery dacht ten onrechte die vrijstelling ook te hebben.

Nu hebben The Greenery en Hoogsteder besloten de leveringen van niet gecertificeerde paddenstoelen voor buitenlandse klanten met onmiddellijke ingang stop te zetten en in de tussentijd bedrijven te laten omschakelen.

Het bestuur van de stichting Fair Produce is tot de conclusie gekomen dat The Greenery en Hoogsteder alles in het werk hebben gesteld en met duidelijke verklaringen hebben aangegeven aan de keurmerk eisen te voldoen. Op grond hiervan is besloten de opschorting te beëindigen, zo laat de stichting weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.