Home

Nieuws

Veilingupdate: Spanje ziet prijspiek omslaan

Na enkele dagen van gestegen prijzen, doen de Spaanse producten het deze week wat minder goed op de markt.

Ten opzichte van november kregen de Spaanse afzetcoöperatie voor de belangrijkste producten vorige week betere prijzen. Komkommer deed op 2 december 21 cent per kilo, maar klom stap voor stap op naar 46 cent maandag, om daarna weer wat terug te vallen naar 46 cent nu.

Gele paprika's bewogen de afgelopen maand meestentijds in de regionen tussen 40 en 60 cent per kilo. Dat piekte vorige week vrijdag naar 91 cent. Dat is nu weer een stukje teruggevallen naar 80 cent. Rode paprika betaalde al een tijdje beter, meestal ergens in de 70 cent plus. De piek lag vrijdag op 94 cent, om maandag en dinsdag weer te dalen via 85 naar 80 cent. De groene paprika levert al weken ongeveer hetzelfde op, zij het dat de prijzen langzaam omhoog kruipen van ergens in de 40 cent naar maandag voor het eerst (1 cent) meer dan 60 cent.

Courgettes stegen van 24 cent per kilo op 25 november naar 1,25 afgelopen vrijdag. De laatste notering eergisteren was weer gedaald naar 1,06.

De Spaanse tomatenprijzen fluctueren momenteel allemaal naar elkaar toe op of rond de 50 cent per kilo. Trostomaten (eergisteren op 50 cent per kilo) zijn naar dat niveau afgedaald na prijzen van boven de 70 cent in november. Ook losse tomaten (eergisteren op 55 cent per kilo) hebben al beter opgebracht, maar komen ook alweer terug van een dip begin december. Dat laatste geldt ook voor de pruimtomaten, laatste notering 44 cent per kilo na een piekje van 50 cent op maandag en een dal van 33 cent vorige week maandag.

Spaanse prijzen bekijk je hier

Of registreer je om te kunnen reageren.