Home

Nieuws laatste update:15 dec 2014

Van der Laan: AH en tuinders vrienden

Het beeld dat wordt geschapen van de relatie tussen Albert Heijn en de boeren klopt niet. ‘De media maken er soms melding van dat wij tegen over elkaar staan, de praktijk wijst vandaag uit dat niets minder waar is.’

Dat zei AH-topman Sander van der Laan donderdag voor een gezelschap van achthonderd boeren tijdens het congres van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) in Den Bosch. Volgens Van der Laan zijn AH en de boeren juist vrienden. 'Wij zijn samenwerkende partners. Wij willen een sterke voedselketen. Daarin moeten alle schakels een boterham kunnen verdienen. Tegen marktconforme prijzen.'

Lage prijzen

Brabants Dagblad en Omroep Brabant deden verslag van het congres. Daarin kreeg Van der Laan steun van ZLTO-voorzitter Hans Huijbers. 'Het helpt niet als we supermarkten, maar ook Natuur en Milieu, Greenpeace, Wakker Dier enzovoorts als onze vijand blijven zien.' Van der Laan hoort weleens klachten over lage prijzen. 'Maar als de prijzen hoog zijn, dan hoor je ze niet', stelde hij.

Joep Meijsen

Of registreer je om te kunnen reageren.