Home

Nieuws

Franse telers tegen 'afbraak' onderzoek en promotie

De Franse overheid bezuinigt op twee voor groentetelers belangrijke onderwerpen.

De financiering van het Franse techniekcentrum voor groente en fruit CTIFL wordt teruggebracht. Dat gaat volgens de Franse koepelorganisatie France Légumes banen kosten en innovatiekracht. Ook het korten van drie miljoen euro op promotiemiddelen voor de sector is Franse telers in het verkeerde keelgat geschoten.

De Franse minister Stéphane Le Foll had op een tuinbouwcongres in Lamotte-Beuvron een videoboodschap voor de tuinders, maar deze boycotten de digitale toespraak. Volgens de wel aanwezige directeur van het landbouwministerie is het een kwestie van keuzes maken en kiest de Franse overheid ervoor meer te investeren op het teeltbedrijf zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.