Home

Nieuws laatste update:17 dec 2014

Eerste exit kraamhouder in Markthal

De zogeheten units met streekproducten uit Goeree-Overflakkee in de Rotterdamse Markthal hebben de deuren gesloten.

Dit vanwege tegenvallende resultaten. Het is de eerste kraamhouder in de hal die stopt met het nieuwe avontuur. De omzet was te laag, laat de Coöperatie Buutegeweun weten aan het Algemeen Dagblad. Rond de dertig tuinders, boeren, bakkers en vissers hadden zich aangesloten bij de coöperatie, die werd opgericht om de streekproducten in Rotterdam aan de man te brengen. Alle leden bespreken binnenkort of een doorstart mogelijk is.

Snoep
Directeur Hans Schröder van projectontwikkelaar Provast laat aan de krant weten dat de snoepwinkel in de hal er ook mee stopt. 'Daar komt een andere ondernemer in. Je moet geen snoep in bakjes verkopen, dat werkt niet.' Al eerder was bekend dat de vegetarische winkel Arq - die met een tijdelijk contract in de Markthal zat - op 1 januari zal verdwijnen. Voor de kraam van Buutegeweun zijn volgens de directeur twee nieuwe gegadigden.

Nieuwe partijen
Naast de partijen die stoppen, zijn er ook nieuwkomers. Op de plek van de Markthalshop is deze week een kraam met internationale kaassoorten geopend. Verder tekent worstenverkoper Monsieur Saucisson een 5-jarige overeenkomst en is het restaurant Fellini Rotterdam recent gestart.

Herman te Pas

Of registreer je om te kunnen reageren.