Home

Nieuws

Edeka zoekt Nederlandse leveranciers

OFFENBURG - De Duitse groothandelsorganisatie Edeka Südwest vraagt 'verborgen kampioenen' op assortimentsgebied in Nederland om zich te melden. Samen met de Nederlands-Duitse Handelskamer organiseert het supermarktbedrijf het Edeka-inkopersforum.

De organisatie, onderdeel van het landelijke Edeka-concern, belevert 1400 supermarkten en is naar eigen zeggen de tweede grootste regionale corporatie in Duitsland. Het bedrijf is actief in de deelstaten Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Saarland, delen van Beieren en het zuiden van Hessen. De Duits-Nederlandse Handelskamer neemt de aanmeldingen aan en stelt geselecteerde fabrikanten op 9 februari voor aan Edeka.

Podiumdagen
Het project doet een beetje denken aan de Podiumdagen, waar Albert Heijn recent fabrikanten de kans gaf zich voor te stellen aan category managers. Tijdens de dag kan ook kennis worden gemaakt met Edeka en met de inkoopvoorwaarden van het bedrijf. Edeka vraagt leveranciers uit een groot aantal segmenten om zich te melden en zo actief te worden op de Duitse markt.

Joep Meijsen

Of registreer je om te kunnen reageren.