Home

Nieuws laatste update:17 dec 2014

Buutegeweun redt het niet in Markthal Rotterdam

Coöperatie Buutegeweun, een samenwerkingsverband van 30 boeren uit Goeree-Overflakkee, heeft enkele maanden na de opening de Foodmarkt in Rotterdam alweer verlaten. Tegenvallende resultaten zijn de reden van het vertrek van de leverancier van streekproducten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad op haar website. Buutegeweun heeft amper twee maanden na de opening de Markthal alweer verlaten. De leden van de coöperatie gaan met elkaar in gesprek om te kijken of er nog een doorstart mogelijk is.

Tijdens de opening van de Markthal werd Buutegeweun als een van de meest sympathieke stands gezien vanwege het ambachtelijke karakter en het assortiment met streekproducten uit Goeree-Overflakkee.

Directeur Hans Schröder van projectontwikkelaar Provast laat in het AD weten dat er nieuwe kandidaten zijn voor de standruimte van Buutegeweun. 'We zijn in gesprek. Maar dat wordt wel in het nieuwe jaar voordat we daar duidelijkheid over hebben', aldus Schröder.

Naast Buutegeweun is ook een snoepwinkel al vertrokken uit de hal en gaat de vegetarische winkel Arq per 1 januari weg. Daar staat tegenover de komst van een kraam met internationale kaassoorten en worstenverkoper Monsieur Saucisson. Daarnaast is restaurant Fellini in de vleugel van de Markthal inmiddels geopend.

Richard Kok

Of registreer je om te kunnen reageren.