Home

Nieuws

Belgische telers mogen sociale lasten later betalen

De Belgische minister voor middenstand, zelfstandigen en landbouw Willy Borsus heeft boeren en tuinders die in financiële nood verkeren uitstel verleend voor het betalen van sociale lasten.

De maatregel geldt zowel voor het laatste kwartaal van dit jaar als voor de eerste twee kwartalen van 2015. De sociale lasten mogen maximaal een jaar later betaald worden waarbij geen verhoging of rente in rekening zal worden gebracht. Het uitstel geldt daarbij voor alle productiesectoren in de land- en tuinbouw. Borsus heeft de maatregel afgekondigd na overleg met de verschillende boerenbonden.

De Boerenbond is tevreden over het besluit: ''Daarmee gaat de minister in op de vraag van de landbouworganisaties. Elke inspanning die ademruimte brengt voor de bedrijven is meer dan welkom. De crisis in de sector weegt immers op alle land- en tuinbouwbedrijven zwaar door.'' De bond zal zijn leden verder informeren over de te volgen procedure.

Of registreer je om te kunnen reageren.