Home

Nieuws

Achthonderd aanvragen voor regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'

Sinds de invoering van de stimuleringsmaatregel 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' in juli 2013 zijn in totaal ruim achthonderd aanvragen aangevraagd en toegewezen.

Dat meldt www.abestvanhetdak.nl. Een kwart van de aanvragen die na 1 juli 2014 is ingediend, is door voormalig agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok gedaan.  Naast actieve boeren kunnen ook voormalige agrarische ondernemers sinds juli  van dit jaar gebruik maken van de regeling.
De aanvragen zorgen tot nu toe landelijk voor de verwijdering van ruim 800.000 vierkante meter asbestdak en circa €3,7 miljoen aan uitgekeerde subsidie. Het totaal aan uitgekeerd subsidiegeld per provincie varieert van 10 tot 40 procent van het beschikbare budget.

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet minimaal 5kW-piek aan zonnepanelen worden geplaatst. In de praktijk blijkt dat deze norm ruimschoots wordt gehaald. Per aanvraag is gemiddeld 26 kW-piek aan zonnepanelen neergelegd. In totaal gaat het om 85.000 zonnepanelen. Dat levert stroom op voor 5.200 huishoudens.

De regeling voor het slopen van asbestdaken en het plaatsen van zonnepanelen is nog tot 1 september 2015 open, tenzij het beschikbare budget  eerder word overschreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.