Home

Nieuws

AH verkoopt misvormde groente en fruit

'Afgekeurd, maar niet door ons' is het motto waaronder AH groentepakketten met vreemd gevormde paprika's, wortelen, appels en andere agf-producten gaat verkopen. Buitenbeentjes heten ze op ah.nl.

Vanaf morgen kunnen klanten op ah.nl 'buitenbeentjes' bestellen: een pakket met groente en fruit die door hun afwijkende vorm of uiterlijk niet in de winkel terecht komen.  "Ze zien er misschien iets anders uit dan we gewend zijn, maar zijn net zo lekker."

Met dit pakket bindt Al Bert Heijn de strijd aan met voedselverspilling. De retailer stelt dat het steeds meer klanten niet uitmaakt  dat een komkommer krom is of een peer scheef, als ie maar lekker en vers is.

In een pakket buitenbeentjes zit een selectie producten samengesteld op basis van het seizoen. Het gaat om groente en fruit die voorheen door de telers van Albert Heijn verkocht werden aan de industrie en daar verwerkt werden in producten zoals sap en soep.

Klanten kunnen vanaf morgen een pakket met appels, kiwi's, handsinaasappelen, paprika's, komkommers en winterpenen bestellen op ah.nl. Albert Heijn gaat dit pakket binnenkort ook aanbieden in de grotere winkels.

Of registreer je om te kunnen reageren.