Home

Nieuws 1 reactie

200 miljoen euro krediet teelt na garantieregeling

De overheid staat voor 75 tot 100 miljoen euro garant op nieuwe bankleningen voor telers van groente en fruit die getroffen zijn door de Russische boycot.

"Dit leidt tot de mogelijkheid om garantstellingen af te geven voor 200 miljoen krediet voor werkkapitaal", zegt staatssecretaris Dijksma tegen de NOS. "Met deze regeling steunen we ondernemers met in de kern gezonde bedrijven, zodat zij een moeilijke fase kunnen overbruggen. Zo kunnen banen en economische activiteiten voor Nederland behouden blijven."

Politici en sector hebben hierom gevraagd. In 2009 en 2011 werd de garantstelling werkkapitaal ook open gesteld om land- en tuinbouwbedrijven tijdens de economische crisis te ondersteunen.  De voorwaarden waren toen onaantrekkelijk met te hoge kosten voor kapitaal. De sector vroeg om een andere regeling.

Een nieuwe openstelling van die oude regeling was volgens staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in oktober nog niet mogelijk. Het risicoprofiel was groter geworden, waardoor de regeling een onevenredig grote beroep op de begroting van EZ zou doen. De nieuwe regeling moet dit ondervangen en toch geen staatssteunelementen bevatten. Details zijn nog niet bekend.

Eén reactie

  • s heuvel

    Dus gaan we weer meer produceren dan de vraag is,dus weer een jaar slechte prijzen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! door deze garantie regeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.