Home

Nieuws

Villa Flora moet innovatiecentrum worden

Villa Flora, de voormalige expositieruimte op het Floriadeterrein in Venlo, moet zich gaan ontwikkelen tot innovatiecentrum op het gebied van voeding.

Universiteit Maastricht heeft concrete plannen om een laboratorium op te zetten om de spijsvertering na te bootsen. Er zijn meer bedrijven en instellingen die interesse hebben getoond om zich in Villa Flora te vestigen.

Villa Flora staat momenteel grotendeels leeg. Universiteit Maastricht begint volgend jaar op een locatie in de binnenstad van Venlo met een driejarige opleiding gezonde en veilige voeding. Een deel van het onderzoek dat de universiteit in het kader van deze opleiding wil gaan uitvoeren, moet plaats gaan vinden in het nog te ontwikkelen laboratorium in Villa Flora. De universiteit denkt onder andere aan onderzoeken naar eetproblemen bij kinderen, meldt Dagblad de Limburger.

Naast de Universiteit Maastricht (600 m²) gaat ook de provincie Limburg (1.500 m²) ruimte huren. De provincie verhuurt dat vervolgens aan gebruikers zoals de Kids University for Cooking, die zich ten doel stelt kinderen te bewegen gezonder te gaan eten. Bedenker Jan Klerken is tevens van plan zich te richten op ouderen, onder de naam Silverfood Industry. Ook dit initiatief moet een plekje krijgen binnen de 7.000 m² die Villa Flora rijk is. Klerken vertelt dat ook andere bedrijven en instellingen interesse hebben, zoals een bedrijf dat maaltijden bereid voor zorginstellingen. Ook heeft wetenschapsmuseum Continium in Kerkrade het plan een nevenvestiging te starten in Venlo, die als thema voeding en techniek heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.