Home

Nieuws

Nieuwe topman ZON uit groenteverwerking

Oud-topman van HAK Michiel van Ginkel gaat vanaf volgende week afzetorganisatie ZON uit Venlo leiden.

Van Ginkel heeft uitgebreide kennis van verwerken van groente, van directe contacten met retail en is opgeleid tot farmaceut. Volgens voorzitter Ton Reijnders zijn dat ideale ingrediënten voor een topman bij ZON. Die afzetorganisatie heeft de laatste jaren al meer ingezet op verwerking van product, zoals sap van zachtfruit.

Van Ginkel (50) werkte eerder ook bij The Greenery. Bij HAK wist hij het merk sterker te maken door consumenten steeds te wijzen op de Nederlandse herkomst.  Ook in het persbericht over zijn benoeming stelt Van Ginkel dat 'verse groenten en fruit tot het beste behoren wat Nederland internationaal te bieden heeft.'

Bestuur en Raad van Commissarissen van ZON zijn enthousiast over de opvolger van de afgelopen zomer vertrokken Gerjo Scheringa. Voorzitter Ton Reijnders: "We willen onze positie in de markt de komende jaren verder uitbouwen. Naar onze mening beschikt Michiel van Ginkel daarvoor over de juiste achtergrond."

Of registreer je om te kunnen reageren.