Home

Nieuws

Kandidaat-voorzitter Coforta uit fruitteelt

Fruitteler Gerard Pronk (55) uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk is kandidaat-voorzitter van coöperatie Coforta, eigenaar van The Greenery.

Hij is de beoogd opvolger van Theo Ammerlaan die een bestuursfuntie bij LTO Noord Glaskracht gaat vervullen. De tomatenteler Ammerlaan was sinds 2007 voorzitter van de coöperatie. Op 16 december zal de ledenraad besluiten over de aanstelling van Pronk, die een modern fruitteeltbedrijf leidt in Zwaagdijk. Hij vervulde bestuursfuncties onder meer binnen The Greenery  in de Product Advies Commissie (PAC) en in het hoofdbestuur van de fruittelersorganisatie NFO.

Op zijn bedrijf worden appels, peren en pruimen geteeld en gesorteerd. Het bedrijf fungeert tevens als leveranciers voorraad locatie (LVL) voor The Greenery. Hierdoor wordt een directe afzet van teeltlocatie naar klant-DC gefaciliteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.