Doorgaan naar artikel

Groentebedrijven stijgen in Hillenraad 100

Ondanks het zeer moeilijke afzetjaar doen de grote groentebedrijven het in de jaarlijkse Hillenraad 100 beter dan in 2013. Dat bleek uit de vrijdag gepresenteerde lijst.

Groentezaadveredelaar Rijk Zwaan is net als in 2013 de aanvoerder van de lijst van meest toonaangevende tuinbouwbedrijven. En groentehandelsbedrijf Total Produce is op de lijst van bedrijven met een omzet van meer dan 500 miljoen euro gestegen van 2 naar 1 ten koste van de Dutch Flower Group. Ook op plaats 3 en 4 was het stuivertje wisselen tussen een stijgende groentehandelaar, Univeg, en een dalende bloemenveiling, Flora Holland.

In de Hillenraad 100 is de gehele top 5 ingeruimd voor bedrijven die (voornamelijk) in de voedingstuinbouw actief zijn. Een opmerkelijke stijger is groentehandelsbedrijf Nature’s Pride van 14 naar 7. Verderop is het eerste groenteteeltbedrijf de Red Star Group, net als vorig jaar op plaats 11.

Andere tomatenbedrijven weten tegen de crisis in hun noteringen te verbeteren. Agro Care stijgt van 24 naar 16. Looije Tomaten stijgt van 29 naar 22. En Combivliet van 28 naar 24.

De hoogste nieuwe binnenkomer is ook al een groentebedrijf: handelaar Staay Food Group debuteert op plaats 55. En de snelste stijger is alweer een groentehandelaar, Hillfresh stijgt 19 plaatsen van 70 naar 51. En de tweede snelste stijger was paprikabedrijf 4Evergreen van 86 naar 68.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin