Home

Nieuws

Franse supermarkt: lang contract Franse telers

De Franse supermarktketen Carrefour wil seizoensgroente uitsluitend en alleen uit Frankrijk zelf gaan halen.

Carrefour heeft dat afgesproken met de organisatie voor de groentesector Légumes de France. De inkoopcentrales van Carrefour zullen aparte contracten voor drie jaar afsluiten met regionale tuindersorganisaties.

Het gaat volgens beide partijen om zeker 20.000 ton groente zoals lof, uien, prei en worteltjes. ''We gaan daarbij in de winkels ook speciale acties, waaronder kookdemonstraties, houden zodat de klant weet dat hij groente uit eigen land kan kopen,'' aldus voorzitter Jacques Rouchaussé van Légumes de France.

Carrefour speelt met de afspraken in op de steeds grotere druk van Franse boeren en tuinders om een eind te maken aan de invoer van voedingsproducten die ook in eigen land te krijgen zijn. Boeren en tuinders hebben dat tijdens demonstraties in verschillende delen van het land ook steeds onder de aandacht gebracht. Carrefour stelt daarbij wel dat het de afgelopen zomer veel fruittelers al de helpende hand heeft toegestoken door extra perziken en nectarines van hen te kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.