Home

Nieuws

Emmen buigt zich over tuindersplan windmolens

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Emmen laten onderzoek doen naar een tuinders opgezet klein windmolenpark bij de kassen. Dat meldt RTV Drenthe.

De tuinders verenigd in Tuindersinitiatief Windenergie Rundedal lichtten hun plannen gisteravond toe in een extra commissievergadering. Knelpuntje in het plan is dat de afstand tot burgerwoningen 1000 meter is, terwijl 1100 meter in de gemeente Emmen als ondergrens geldt. Het onderzoek dat de komende weken wordt gedaan zal zich ook op de mate van overlast voor omwonenden richten. Een meerderheid in de gemeenteraad lijkt echter welwillend tegenover het plan te staan.

Het windparkje van zes tot acht windmolens zou moeten verrijzen in het leeggebleven glastuinbouwgebied Rundedal langs de A37, naast de kassen van Klazienaveen. De windmolens kunnen een kwart van de door Emmen nagestreefde hoeveelheid windenergie gaan leveren en zou met groene stroom in de gehele elektriciteitsbehoefte van de glastuinbouw ter plekke kunnen voorzien.

Of registreer je om te kunnen reageren.