Home

Nieuws

Duitse tomatenprijzen 14 procent hoger

Duitse winkels vroegen in oktober duidelijk hogere prijzen voor tomaten (+14 procent), wat een reflectie lijkt van de situatie op de handelsmarkt, waar die maand ook betere prijzen betaald werden.

Het gaat om prijsvergelijkingen ten opzichte van dezelfde maand (oktober) in 2013. De cijfers zijn afkomstig van het Duitse statistiekbureau Destatis. Gemiddeld lagen groenteprijzen wel ruim één procent onder het prijspeil van oktober 2013 en ook onder het niveau van september 2014. Er waren ook sterke dalers. Voor appels bleven de prijzen echter 18,4 procent achter. De slechte opbrengst bij aardappeltelers valt ook terug te zien in de prijzen die 27 procent achterbleven. Gemiddeld stegen de voedingsprijzen in Duitsland met 0,9 procent ten opzichte van oktober 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.