Home

Nieuws

CDA: draaiboek crisis teelt en EZ

Bedrijfsleven en overheid zouden een draaiboek moeten opstellen om bij crises in de toekomst sneller te handelen.

Het CDA doet dat verzoek in het algemeen overleg landbouw in de Tweede Kamer. Het CDA heeft zich tot dusver steeds kritisch opgesteld over de Nederlandse crisisaanpak, wat leidde tot aanvaringen met staatssecretaris Sharon Dijksma. Beide bezoeken binnenkort een fruitteler naar aanleiding van de Russische boycot en de gevolgen daarvan.

Dijksma stelt dat er al draaiboeken zijn voor crises, maar zegde toe dat de aanpak van de Russische boycot geëvalueerd zal worden. Die evaluatie wil ze openbaar maken.

schoolfruitregeling

Het CDA toonde zich opnieuw kritisch over de Nederlandse aanpak van de problemen met de schoolfruitregeling. Geurts stelde vast dat de scholen nu niets krijgen, terwijl de koelcellen vol liggen met fruit. Tegelijk handelt het ministerie door de zwarte piet neer te leggen bij de schoolfruitleveranciers. Nederland moet keuzes maken: De regeling uitvoeren of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.