Home

Nieuws

Philips investeert mee in Limburgse groentefabriek

Op het voormalig Floriadeterrein bij Venlo gaat de eerste volledig gesloten 'groentefabriek' met teelt onder ledlampen verrijzen.

De Provincie Limburg, Philips Horticulture LED Solutions, HAS Hogeschool en Botany  hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een onderzoekscentrum voor de grootschalige groenteteelt in klimaatcellen, onafhankelijk van natuurlijke factoren. Het is het eerste Europese project waar op bedrijfsmatige schaal in meerlagenteelt onderzoek naar al deze factoren plaatsvindt. Philips Horticulture LED Solutions is de belangrijkste wereldspeler in duurzame LED-belichtingsoplossingen voor tuinbouw, HAS Hogeschool levert gekwalificeerde experts in kweek- en teelttechnieken en Botany heeft als adviseur van private partijen in Europa internationale ervaring met exploitatie en management van onderzoeksfaciliteiten voor de agri-business.

Het CCGS (completely controlled growing system) zal bestaan uit een productieruimte en twee onderzoeksruimten. De productieruimte zal met name voor onderwijsdoelen gebruikt worden. De onderzoeksruimten zullen zowel voor onderzoeksopdrachten uit de markt als voor eigen onderzoek van de partners gebruikt worden.

De komst van het CCGS luidt de transformatie van het voormalig Floriadeterrein naar het Kennislandschap van de Brightlands Campus Greenport Venlo in. Met ingang van het nieuwe jaar moet een nieuwe ontwikkelingsmaatschappij van start gaan om dit nieuwe terrein te gaan vullen met voor de tuinbouw relevante actioviteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.