Home

Nieuws

Meer groente naar voedselbanken

Staatssecretaris Klijnsma van SZW geeft Voedselbanken Nederland subsidie om meer groenten uit interventie aan klanten te verstreken.

Met het bedrag (350.000 euro) steunt de staatssecretaris een proef om verse groente via soep te verwerken. Volgens Salomon Querido, bestuurslid voedselverwerving Voedselbanken Nederland, gaat het hier over een 'uniek project in Europa.' Querido: 'Het gaat wekelijks om tienduizenden kilo's goede groenten die nu worden verspild. We verwachten dat dit project het beste van twee werelden bij elkaar brengt: gezonde maaltijden voor onze klanten en we pakken tegelijkertijd voedselverspilling aan.'

In november start in Amsterdam de pilot 'Soeper'. Dit is een project waarbij ondermeer Stichting Manna, telers en een grote supermarktketen bij restaurant Soupalicious niet verkocht voedsel aanleveren dat anders weggegooid zou worden. Op deze manier kunnen de voedselbanken meer gezonde en volwaardige maaltijden aanbieden aan de klanten die hier op zijn aangewezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.