Home

Nieuws

LTO: telers krijgen 'slechts' miljoen uit noodfonds

Nederlandse telers krijgen geen 2,3 miljoen, maar minder dan één miljoen euro uitgekeerd uit het eerste noodfonds van 125 miljoen euro na de Russische boycot.

Dat stelt LTO-voorzitter Albert Jan Maat in dagblad Trouw. Als voorzitter van de Europese boerenorganisatie Copa Cogeca stelt Maat wekelijks met Europees commissaris Ciolos te spreken. Uit die gesprekken is volgens hem gebleken dat Nederland dus nog minder krijgt uit het noodfonds dan eerder gedacht.

Maat reageert in Trouw op de uitspraak van staatssecretaris Dijksma dat de regeling wel goed is uitgevoerd en dat telers alle ruimte hadden om deel te nemen. Volgens Maat reageerde de Europese Commissie te traag. Na twee weken was er een noodfonds, maar de uitwerking in Nederland van de Europese steunmaatregelen leidde tot veel onzekerheden bij de boeren. Telers konden volgens Maat onvoldoende inschatten hoe ver de prijs van de producten moest zakken om aanspraak te maken op een vergoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.