Home

Nieuws 1 reactie

KvK werkt aan samenwerking in groente en fruit

De Kamer van Koophandel (KvK) gaat teeltbedrijven begeleiden, die met afnemers willen samenwerken .

De KvK is door het ministerie van Economische Zaken geselecteerd om het programma Keteninnovatie Tuinbouw uit te voeren. Daarvoor was door het ministerie van EZ in de eerdere tuinbouwnotitie al eerder één miljoen euro uitgetrokken.

Het ministerie vindt snoepgroente het beste voorbeeld voor keteninnovatie, maar wil met andere teeltbedrijven op zoek naar nieuwe keteninnovaties. Het programma Keteninnovatie Tuinbouw staat open voor telers in combinatie met bedrijven uit retail, logistiek of handel. Ervaringen van voorgangers uit het programma worden gedeeld.

Staatssecretaris Dijksma: "Nederland is een wereldspeler op het gebied van de tuinbouw en dat wil ik graag zo houden. Innovatie en samenwerking zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarom heb ik in mijn tuinbouwbrief 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor keteninnovatie."

Het Ministerie heeft de uitvoering van het programma bij de Kamer van Koophandel belegd. De KvK wil hiermee een groep van 5.000 ondernemers uit de sector bereiken. Het programma loopt tot 31 december 2015.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Wie vraagt hier nu weer om? Ik wil niet overlopen van negativiteit, maar wat er gaat gebeuren is dat de KvK wat avonden gaat organiseren waar wat adviseurs een praatje komen houden en waar in de tuinbouw niemand iets aan heeft. Houd je geld dan liever op zak. Het zal misschien met de beste bedoelingen zijn, maar ik heb het allemaal al eerder gezien en er is nog nooit iets uitgekomen. Dit is gewoon een steunmaatregel voor de KvK en adviesbureaus en verder een lege huls.

Of registreer je om te kunnen reageren.