Home

Nieuws

Cao-politie zet tanden in loonbedrijf

Een agrarisch loonbedrijf in de regio Rotterdam heeft de cao-voorschriften voor de uitzendbranche ontdoken.

Dat oordeelt het Gerechtshof in Den Haag. Bij dit soort loonbedrijven worden regelmatig overtredingen van de uitzend-cao geconstateerd, waardoor de Stichting Naleving cao voor Uitzendkrachten (SNCU, ook wel cao-politie genoemd) is opgericht. Uit de opbrengst van de forse boetes betaalt de SNCU de juridische activiteiten. Dit agrarische loonbedrijf was ook voor de rechter gedaagd om naleving af te dwingen van de van de CAO voor de Uitzendkrachten en de CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche.

Het loonbedrijf claimt onder de cao voor agrarische bedrijven te vallen en was daardoor niet verplicht de cao na te leven voor de uitzendbranche, zoals een verplichte afdracht voor pensioenen. De cao-politie had het bedrijf een boete opgelegd van 100.000 euro, maar het bedrijf is in 2012 opgeheven en een controle is daardoor niet meer mogelijk. De rechter stelde de cao-politie in het gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.