Home

Nieuws 1 reactie

Brussel akkoord met fruitfusie

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan de fusie van de Amerikaanse fruitproducent Chiquita Brands International, bekend van het bananenmerk, met de Ierse branchegenoot Fyffes om 's werelds grootste bananenbedrijf te vormen.

Volgens de commissie leidt de fusie niet tot problemen bij de concurrentie op de bananenmarkt in Europa, omdat er ruim voldoende andere leveranciers van bananen overblijven. De commissie stelt wel als voorwaarde dat Fyffes een bepaalde overeenkomst met containervervoerder Maersk ongedaan maakt.

Aankondiging in maart
Chiquita en Fyffes kondigden in maart aan te willen fuseren. De twee bedrijven verkopen samen jaarlijks 180 miljoen dozen bananen. Naast bananen leveren Chiquita en Fyffes ook andere soorten vers fruit en voorverpakte salades.

Joep Meijsen

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het komt in dit licht toch wat vreemd over dat een fusie tussen de Greenery en Geldermalsen afketste op NMA bezwaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.