Home

Nieuws

Univeg neemt Britse collega over

De Belgische groente- en fruithandelaar Univeg heeft de Britse branchegenoot Empire World Trade (EWT) overgenomen.

EWT is de grootste importeur en distributeur van appels en peren in Groot-Brittannië. Het bedrijf is gevestigd in Spalding in Lincolnshire, één van de grootste tuinbouwgebieden van het land. EWT zal met al bestaande activiteiten van Univeg verder gaan als Univeg UK.

"De overname past in Univeg's continue strategische focus en verdere ontwikkeling van de Britse markt en voegt een nieuwe dimensie toe aan het  productassortiment. Met het EWT-team aan boord kan Univeg het marktaandeel van appelen en peren in de UK verder uitbouwen," aldus een verklaring van de in Sint-Katelijne Waver gevestigde onderneming die ook enkele vestigingen heeft in ons land.

Univeg verhandelde in 2012 1,9 miljoen ton groente en fruit en haalde daarmee een omzet van 3,1 miljard euro. De onderneming telt 5.700 medewerkers en beschikt over meer dan dertig distributiecentra in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.