Home

Nieuws laatste update:13 jan 2014

Telers en handelaren gaan samen

Telersverenigingen en handelsbedrijven starten samen het GroentenFruit Huis, een volledig privaat gefinancierd platform voor belangenbehartiging, dat kan gezien worden als opvolger van het PT.

De organisatie voert namens handel (FrugiVenta) en telersverenigingen (DPA) taken uit op gebied van voeding en gezondheid, voedselveiligheid, marktaangelegenheden en statistiek en Logistiek en ICT. Beide organisaties blijven bestaan maar richten zich uitsluitend op een aantal specifieke taken zoals GMO (DPA) en importzaken, cao en collectieve dienstverlening (Frugi Venta).

Kees Wantenaar is door de bestuursleden van DPA en Frugi Venta verkozen tot onafhankelijk voorzitter van het GroentenFruit Huis. Gert Mulder is aangesteld als directeur: "Het GroentenFruit Huis is een plaats waar zowel telersverenigingen als handelsbedrijven zich thuis kunnen voelen, waar ze terecht kunnen voor kennis over de vier genoemde thema's, in contact kunnen komen met elkaar en de medewerkers van het GroentenFruit Huis en waar ze hun belangen behartigd weten. Verder mogen onze leden van het GroentenFruit Huis verwachten dat we met één stem spreken richting politiek en overige stakeholders."

Of registreer je om te kunnen reageren.