Home

Nieuws

Louise Fresco nieuwe topvrouw WUR

Louise Fresco volgt per 1 juli Aalt Dijkhuizen op als voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.

Fresco keert met haar benoeming terug op naar de plek waar ze in 1986 promoveerde en in de jaren 90 haar eerste leerstoel (plantaardige productiesystemen, in het bijzonder gericht op de Tropen) bekleedde. Na haar Wageningse tijd was Fresco bijna tien jaar gestationeerd in Rome waar ze werkte voor de Wereld Voedselorganisatie van de VN, de FAO.

Momenteel is ze kroonlid en lid van het dagelijks bestuur van de Sociaal-Economische Raad en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Fresco is de laatste jaren zeer actief geweest in het debat rond voedselzekerheid en voedselveiligheid. Ze publiceerde daar onder meer het boek Hamburgers in het Paradijs over en ze maakte voor de humanistische omroep Human de zesdelige televisieserie Fresco's Paradijs. In dat voedseldebat wordt ze doorgaans samen met Dijkhuizen gerekend tot de voorstanders van het intensiveren van de agrarische productie.

Aalt Dijkhuizen neemt per 1 maart afscheid als bestuursvoorzitter van de WUR. Hij heeft 'Wageningen' 12 jaar lang geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.