Home

Nieuws

Greenery bouwt aantal locaties af

De reorganisatie van The Greenery naar vier hoofdunits leidt tot afbouw van het aantal locaties van acht naar drie.

De drie overblijvende locaties Barendrecht, Bleiswijk en Breda worden ingericht voor één specialisatie. Zo gaat de belevering van grootwinkeldrijf plaatsvinden vanuit Barendrecht, de handel wordt na de reorganisatie bediend vanuit Bleiswijk. Breda is de zachtfruitlocatie.

Door deze stap trekt The Greenery zich terug uit ondermeer Zaltbommel en wordt ook de biologische productstroom op de locatie van Naturelle geïntegreerd. De eerste stap is het herinrichten van Barendrecht en Bleiswijk, een proces waarbij ook machines verplaatst worden.

Nu wordt het grootwinkelbedrijf nog vanuit verschillende locaties beleverd, maar het stroomlijnen van de productstroom leidt tot besparing op logistieke kosten en efficiëntie door meer standardisering van processen, aldus de woordvoerder. "We hebben gekeken naar de technische aspecten en waar de distributiecentra het beste bij passen. We kunnen straks alles in bestaande gebouwen doen op minder vierkante meter, ook doordat het thuisverladen bij telers een hoofdonderdeel is voor logistiek in het strategisch plan tot 2018. Dat is ook de wens van retail om de keten korter te maken."

Voor medewerkers, kopers en telers heeft de sluiting van locaties op termijn gevolgen. Voor telers zijn de gevolgen te divers om één conclusie uit te trekken. "Door thuisverladen hoeft de teler niet zo vaak meer zijn product op te rijden naar de distributiecentra. Ook heeft het gevolgen voor de teler als The Greenery weer winstgevend wordt." Met enkele kopers heeft The Greenery wel overleg gehad over de nieuwe strategie, omdat die ook hun verlading moeten aanpassen. "Die mening is meegewogen, maar het is niet zo dat kopers inspraak hebben gehad", aldus de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.