Home

Nieuws laatste update:14 jan 2014

FNV wil inzicht in plannen Greenery

Vakvereniging FNV Bondgenoten weet nog niet hoe fors de reorganisatie bij The Greenery is.

De vakbond heeft een taak in het begeleiden en adviseren van haar leden bij The Greenery, maar heeft nog niet gehoord hoeveel werknemers voor ontslag worden voorgedragen en hoeveel vacatures er worden opengesteld voor de betrokken werknemers, zegt bestuurder Marlies Possel. "Ik wil graag weten hoeveel werknemers boventallig worden verklaard en hoeveel vacatures er worden opengesteld. Wij kunnen dan adequaat handelen in verband met rechtsbijstand en advies. Wij willen graag inzicht in de aantallen en het soort vacatures waarop zij solliciteren. Ik had deze informatie graag tijdig willen ontvangen van de directie en heb hier dan ook om verzocht."

Volgens Possel zijn de bonden wel tijdig bij de reorganisatie-aanvraag betrokken, en heeft zij het sociaal plan eerder al ondertekend "Toch had ik graag tijdig ingelicht willen worden over de tijdslijn van de ingezette reorganisatie. Tijdens het laatste gesprek met de directie was deze tijdslijn nog niet bekend. Uiteraard weet The Greenery momenteel wel het aantal werknemers dat boventallig is verklaard alsmede het aantal vacatures, dat wordt opengesteld."

The Greenery reageert verrast. "De besluiten zijn genomen en de Ondernemingsraad is zeker op de hoogte, ook van het verwachte aantal boventalligen. De exacte aantallen zijn niet bekend omdat dit afhangt van de herinrichting van onderdelen. We verwachten daardoor veel vacatures waarop boventallig personeel zal solliciteren. Pas daarna rolt er een eindgetal uit. De komende weken worden die vacatures gepubliceerd op ons intern systeem."

Bijeenkomsten met telers zijn ook uitgesteld tot februari wanneer bekend is hoeveel personeel gedwongen zal afvloeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.