Home

Nieuws

Eetcafe NAJK en YFM wint prijs in Brussel

In het Europees parlement is vandaag Het Eetcafé van Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt en de Youth Food Movement uitgeroepen tot Best Project van twintig inzendingen voor het Europese Jonge Boeren Congres.

In Het Eetcafé brengen YFM en NAJK boeren en burgers samen om elkaar te leren kennen, vragen te stellen, kritisch te zijn en discussie te voeren over voedsel. Naast een online platform (www.heteetcafe.eu) waar boeren en burgers bloggen en met elkaar discussiëren, trekt Het Eetcafé het land door met bijeenkomsten waar de ontmoetingen live plaatsvinden.

CDA-europarlementariër Esther de Lange nomineerde Het Eetcafé. "Veel jonge boeren in Europa kunnen leren van de manier waarop Het Eetcafé boeren en burgers bij elkaar brengt en de discussie over voedsel en de productie van onze dagelijkse boterham op gang brengt."

'Vereerd'

Inge van Schie-Rameijer, die het project samen met Eric Pelleboer namens NAJK presenteerde: "We zijn erg vereerd met deze prijs. Het is een belangrijk signaal dat ook in de Europese Unie de belangen van consumenten en die van boeren een stem hebben in de discussie over ons voedsel. We hebben vandaag veel enthousiaste reacties gekregen van collega´s uit andere landen."

Of registreer je om te kunnen reageren.