Home

Nieuws 1 reactielaatste update:6 jan 2014

'Boer-en-tuinder-selfie' hit op twitter

Boeren en tuinders die zelf een foto maken tijdens de werkzaamheden is een hit op twitter. Nadat het Ierse landbouwtijdschrift Farmers Journal een wedstrijd uitschreef voor deze vorm van foto's, ontstond een grote hit.

Nadat 'selfie' het woord van het jaar werd en er op internet een selfie van de Deense premier Helle Thorning-Schmidt samen met president Barack Obama de wereld over ging, is het maken van een foto van jezelf met je telefoon populairder geworden.

De hype van farmers-selfies, ook wel felfies genoemd, is overgewaaid vanuit Ierland. Nederlandse boeren doen enthousiast mee aan de actie, waarmee de landbouw op een ludieke manier onder de aandacht wordt gebracht. Staatssecretaris Sharon Dijksma, zelf actief op Twitter, reageerde positief. "Mooie en ludieke actie in deze donkere dagen is de #farmerselfie; ook wel #felfie. Foto's van boeren in actie", twitterde ze. De reacties zijn overwegend positief, al zijn er ook enkele negatieve reacties. "Nieuwe trend: boerbeulen zetten zich op de foto met hun slachtoffers die zij vetmesten voor uw vleesverslaving?!", twitterde Jos Fransen, filosoof en politicus.
Boeren uit onder andere Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Rusland en Griekenland doen spontaan mee met de actie. Volgens Annechien ten Have is het een mooie manier om in contact te komen met internationale collega's.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Zo'n hype is leuk, maar er is meer nodig. Facebook biedt een uitgelezen mogelijkheid om met iets meer diepgang je bedrijf aan een breed publiek te presenteren en om emotie (zoals door Jos Fransen tentoongespreid) met feiten en realiteit in een betere context te plaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.