Home

Nieuws laatste update:9 jan 2014

4Evergreen wint Tuinbouw Ondernemersprijs

Paprikabedrijf 4Evergreen heeft vanmiddag de Tuinbouw Ondernemersprijs 2014 gewonnen. De paprikatelende familie Grootscholte liet Westende Fruit, Schoneveld Breeding en Waterdrinker Aalsmeer achter zich.

Met 4Evergreen krijgt de hele paprikateelt een hart onder de riem gestoken. Een teelt waarin het de afgelopen jaren maar al te vaak ging over malaise en slechte prijzen. Het bedrijf met vestigingen in het Westland, Steenbergen, Terneuzen en het Spaanse Almeria heeft de jury overtuigd met zijn innovatieve karakter en de focus op duurzaamheid. Als een van de initiatiefnemers van Pura Natura, de door het Amerikaanse USDA Organic als biologisch erkende teeltmethode van groente onder glas, gingen vader Wim Grootscholte en zoon Jim zelfs naar Brussel om daar hun zaak te bepleiten. "Een unieke gebeurtenis", volgens Peter Jens van Pura Natura. "De ambtenaren en politici hadden dat nog nooit meegemaakt, tuinders die kwamen vertellen hoe zij in de praktijk werken. Het heeft de discussie wel definitief uit de politieke achterkamertjes gehaald."

De vier broers en vader Wim fungeren nu een jaar als ambassadeur van de tuinbouw. De winnaar van vorig jaar, sierteeltbedrijf Sion, heeft daar veel publiciteit mee gehaald en gemaakt voor de sector. Eric Moor: "Ik heb bijna elke week wel een lezing of een interview gegeven en in totaal hebben we het afgelopen jaar zo'n 1400 bezoekers op het bedrijf ontvangen."

Harvest House

Coöperatie Harvest House, een van de twee voortzettingen van FresQ, feliciteert haar paprikakweker. "De vooruitstrevendheid en innovatieve visie van Kwekerij 4Evergreen passen perfect bij telerscoöperatie Harvest House waarvan Kwekerij 4Evergreen één van de leden is", aldus een woordvoerder in een reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.